Wie nodig je uit? 5 tips!

Je kind is bijna jarig en dat zorgt voor een hoop stress. Cadeautjes regelen, feest datum prikken, kan iedereen wel? Uitnodigingen maken, traktaties maken en dan mag alles nog eens opnieuw gedaan worden voor het kinderfeestje.
En dan komt de belangrijke vraag; Wie wil jij dat jouw kind uitnodigt en wie wil je kind uitnodigen?
Je kind heeft vast veel ideeën over vriendjes en vriendinnetjes maar er is natuurlijk ook ergens in jouw achterhoofd jouw mening/jouw grens en dan komt er nog eens bij dat je jouw kind alle vrienden in de wereld gunt.

Wie ‘moeten’ er uitgenodigd worden? Dat buurmeisje dat je liever ziet gaan dan komen? Dat vriendje wat onhandelbaar lijkt? Of dat ene klasgenootje dat nu al scheldwoorden gebruikt?
En dan niet te vergeten het kind dat jouw kind ook altijd uitnodigt. Dus…

Hoe pak je dit nu aan?
Hier komen onze tips, niet gegarandeerd maar wel oprecht 😉

  1. Praat met je kind. Wat wil jouw kind? Wie wil hij/zij? Dit zijn er vast veel te veel of kids die jij niet wilt uitnodigen maar geen probleem. Schrijf ze allemaal op!
  2. Noemt jouw kind kinderen die jij absoluut niet wilt uitnodigen? Of zijn het er veel te veel? Leg het uit en laat jouw kind ook vertellen waarom hij/zij hem/haar wel wilt uitnodigen. Vertel ook eerlijk dat het jou niet geruststelt en jij niet optimaal kan genieten van het feestje als er te veel kinderen komen of als net dat ene vriendje/vriendinnetje komt. Probeer hier samen uit te komen en kom eventueel tot een compromis.
  3. Is jouw kind elke keer uitgenodigd door een kind die jij niet ziet zitten? Praat erover met je kind! Jij wordt altijd uitgenodigd door… moet jij … niet ook uitnodigen? Luister naar de mening van jouw kind. En geef daar ook gehoor aan en vertel jouw mening.
  4. Deel de uitnodigingen niet uit op school! Dit voorkomt teleurstellingen bij jouw kind maar ook bij de uitgenodigde vriendjes/vriendinnetjes.. Ga samen op pad en bezorg alle uitnodigingen samen bij het vriendje of vriendinnetje. Zo versterk je jullie band maar kan je meteen een tipje van de sluier oplichten bij het uitgenodigde kind en hebben niet uitgenodigde kids er geen last van.
  5. Geniet! Een makkelijk woord maar zo van toepassing. Zeker bij kinderfeestjes die je bij ons boekt kun jij echt genieten. Zorg dat je een centrale plek inneemt en daar gaat zitten. Kijk rond, observeer en geniet. Elk kind is anders en elk kind heeft andere behoeftes. Jij kan nu volledig genieten en achterover leunen, kinderfeestjes zijn leuk!

Feest met confetti? Schrijf je in!

Vul je e-mailadres en naam in om de Feest met confetti nieuwsbrief te ontvangen.