Hoe gezond moet een kinderfeestje zijn?

Je zoontje of dochter wil graag een kinderfeestje geven en dus ga jij aan de slag met alles regelen en bedenken. Hoeveel kinderen komen er? Is er een thema? Zijn er allergieën? En dan komt de vraag… wat doe je qua eten en drinken op het feestje. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat het een geslaagd feestje wordt en dus wil je aan alle wensen tegemoet komen. Wij snappen jou.

Allereerst, hoe gezond eten jullie thuis? Drinkt jouw kind vooral water? Houd er dan rekening mee dat er ook kinderen zijn die dit vanuit huis niet gewend zijn en vaker limonade drinken. Je kunt er voor kiezen om ook suikervrije limonade aan te bieden als dat voor jou beter voelt.
Andersom is het ook even opletten, drinkt jouw kind vrijwel altijd limonade, bedenk dan dat er ouders zijn die dit niet aan hun kinderen geven.

Voor de snacks is het allemaal wat ingewikkelder. Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met allergieën van de kinderen die komen. Wanneer je hier rekening mee houdt heb je kortweg gezegd drie opties; gezond, midden weg of ongezond.

Hoe jij het uiteindelijk aanpakt is helemaal aan jou en er is geen goed of fout. Houd rekening met de leeftijd van de kinderen. Soms zien we hele volle bakken met snoep. Dit is absoluut niet nodig, tenslotte wil je niemand met buikpijn of misselijk naar huis laten gaan. Doseer de snacks en zet het op bepaalde tijden klaar. Zo kunnen de kinderen niet continue pakken en heb jij meer zicht op wie wat eet en vooral hoeveel.

Onthoud in ieder geval dat het er vooral omgaat dat de snacks er leuk uitzien en dat kinderen het lekker vinden. Wij zijn niet voor een gezond feestje maar ook niet voor een ongezond feestje. Vind jouw middenweg en doe wat voor jou goed voelt. Zolang de kinderen maar genieten, dat is het allerbelangrijkste. Om je een beetje op weg te helpen naar gezondere alternatieven hebben wij wat leuke en gezonde plaatjes op internet gevonden en die voor je hier verzameld.

Maak er vooral een gezellig feest van.

Feest met confetti? Schrijf je in!

Vul je e-mailadres en naam in om de Feest met confetti nieuwsbrief te ontvangen.